De openingsronde van het ONK-kampioenschap vond afgelopen weekend plaats op de Varsselring in Hengelo GLD. Het zat Smits Racing al vaker niet mee in Hengelo GLD en dat was in deze editie helaas niet anders. Het evenement werd vrijdagavond afgetrapt met een gezellige rijdersparade vanaf het circuit naar het centrum van Hengelo met daarbij ook de combinatie van Smits Racing. Voor John Smits en Gunter Verbrugge verliepen de kwalificaties van zaterdag uitstekend. Zowel in de eerste als in de tweede sessie stond Smits Racing bovenaan de tijdlijst en wisten zij de WK-combinaties van Team Streuer en Team Reeves, die met 600cc motoren aan de start verschenen, achter zich te houden.
Vanaf pole position hadden Smits en Verbrugge een goede start in de eerste race. Echter merkte stuurman Smits in de eerste ronde al dat er iets mis wat met de koppeling en dit probleem werd snel groter gedurende de ronde, waardoor de combinatie al in de openingsronde moest uitvallen. Voor de tweede race dacht het team dat het probleem verholpen was en volle goede moed gingen Smits en Verbrugge van start. Ook in deze race pakten zij kopstart, maar kregen aan het einde van de eerste ronde weer te maken met problemen met de koppeling, waardoor ze helaas de pitstraat in moesten sturen. Heel erg zuur, omdat Smits Racing goede kansen had op de overwinning in Hengelo GLD.
Smits Racing krijgt wel snel kans op revanche, want komend weekend staat de eerste ronde van het Duitse IDM kampioenschap op het programma. Op de Lausitzring wordt er ook gereden voor de ONK-punten.

 

Bron: www.smitsracing.com