Smits Racing vijfde en zesde bij finale races in Hockenheim.

Smits Racing kijkt terug op een geslaagd raceweekend in Hockenheim. Tijdens het laatste IDM evenement van het seizoen finishten John Smits en Gunter Verbrugge in vijfde en zesde positie.
Smits Racing begon vrijdag 28 september aan het laatste raceweekend van het seizoen. Er werd gereden voor de punten in het Duitse IDM en Nederlandse ONK kampioenschap op de Hockenheimring. De eerste vrije training werd gebruikt om de baan weer onder de knie te krijgen, maar in de tweede vrije training wist de combinatie een snelle 1’35.1 op de klokken te brengen. John Smits en Gunter Verbrugge waren keurig vierde in deze sessie en maar slechts twee tienden langzamer dan de snelste tijd. In de kwalificaties lukte het helaas niet om aan deze scherpe tijd te komen, mede door wat oponthoud in de eerste kwalificatie. 

Smits Racing mocht zaterdagmiddag als zevende vertrekken tijdens de eerste race van het weekend. De combinatie had een slechte start, waarbij er veel plaatsen werden verloren. Met een aantal inhaalacties wisten Smits en Verbrugge terug te komen naar een zesde plaats. Smits Racing reed ook in deze positie toen drie ronden voor het einde de rode vlag kwam vanwege een crash van een andere combinatie. In de tweede race wist Smits en Verbrugge in de openingsfase twee plaatsen wist te boeken ten opzichte van hun startpositie. Deze vijfde plaats wisten zij te consoluderen tot aan de finishlijn.

Smits Racing heeft dit seizoen 105 punten gescoord in de IDM Zijspannen en eindigt daarmee op een achtste plaats in het kampioenschap. Smits en Verbrugge kwamen slechts één punt tekort op de zesde positie, want de nummers zes en zeven in het klassement eindigden met 106 punten. In het ONK kampioenschap is Smits Racing als vierde geeindigd met 145 punten.