Smits Racing tevreden na mooie races in Schleiz! 

John Smits en Gunter Verbrugge een goede prestatie neergezet tijdens de IDM Zijspannen in Schleiz door in beide manches als zesde de finishlijn te passeren. Het was een mooi weekend op het semipermanentie Duitse circuit, aangezien de resultaten een stuk beter waren dan vorig jaar. Smits Racing begon heel sterk op vrijdag, waarbij ze een derde tijd wisten te noteren na twee vrije trainingen. Met een tijd van 1’35.240 kwamen maar 1.5 seconde tekort op de snelste tijd van Sattler-Neubert en waren ze het snelste Nederlandse span. In de eerste kwalificatie koos Smits Racing de verkeerde tactiek. Het plan was om in het tweede deel een snelle tijd te zetten, alleen toen kwamen John Smits en Gunter Verbrugge telkens in langzamer verkeer te zitten. In de tweede kwalificatie wist Smits Racing wel de tijd te verbeteren met vier tienden, maar het lukte hen niet om aan de snelle tijd van vrijdag te komen. Het gevoel bij Smits en Verbrugge was goed en ze waren met een zevende kwalificatietijd dan ook klaar voor de wedstrijden.  

In de eerste race dook Smits Racing in de eerste bocht voorbij aan Team Schroder. Vervolgens kon Smits en Verbrugge rijdend in zevende positie lang aanhaken bij de strijd voor plaats vier. In het slot van de race ging Smits Racing in de aanval bij Team Zimmermann, een duel wat door de Nederlander en Belg gewonnen werd. Het was een lastige wedstrijd, aangezien het gedurende de race wat begon te druppelen. De zesde plaats in de eerste race stemde het team dan ook tevreden.

In de tweede manche, die verreden werd onder warme omstandigheden, deed Smits Racing er een schepje bovenop. In de beginfase lagen Smits-Verbrugge in zesde positie, maar dit werd al snel een vijfde. Vervolgens gingen ze in de aanval voor de vierde plaats, maar de deur werd dichtgesmeten door de combinatie, waardoor Smits Racing wat tijd verloor. In het tweede deel van de race verloren ze één positie, waardoor ze opnieuw als zesde finishten. 

Smits Racing staat nu op een derde positie in het ONK en op een achtste plaats in het IDM kampioenschap. De volgende races voor Smits Racing zijn van 24 t/m 26 augustus op de Lausitzring.