Smits Racing heeft IDM seizoen in stijl afgesloten door de laatste race van het jaar te winnen. In de eerste race werden John Smits en Gunter Verbrugge tweede. In beide wedstrijden wist Smits Racing in de laatste ronde op spectaculaire wijze een positie te winnen.
Op de Hockenheimring werd afgelopen weekend de finaleronde van het IDM kampioenschap verreden. Smits Racing stond voorafgaand aan het evenement op een derde plaats in de tussenstand met 9 punten achterstand op de nummers twee en 22 punten op de leiders. In Hockenheim werd er twee races verreden. Het enige wat John Smits en Gunter Verbrugge konden doen was om te proberen maximaal te scoren en dan kijken wat de concurrentie gedaan had.
In de kwalificaties waren er wisselende weersomstandigheden. Smits Racing wist zich als tweede 1000cc combinatie te plaatsen voor de wedstrijden. In de eerste race hadden Smits en Verbrugge een uitstekende start, waarbij ze meerdere plaatsen wisten te winnen. Smits Racing reed de hele race op plaats twee van de 1000cc klasse. In de slotfase kwamen Roscher-Burkard dichterbij en ging in de laatste ronde hen voorbij. Smits Racing gaf niet op en zag een kans in de Sachskurve. Smits en Verbrugge doken binnendoor, waardoor ze de tweede plaats wisten te pakken in Race 1.
Voor de tweede en laatste race van het seizoen had Smits Racing nog een hele kleine kans op de titel. Smits Racing stond 18 punten achter op Roscher-Burkard en Nussbaum-Hirischi die beiden evenveel punten hadden. Smits Racing reed een uitstekende race en reed praktisch de hele race op plaats twee kort achter leiders Nussbaum-Hirschi. In de laatste ronde sloegen Smits en Verbrugge toe bij het ingaan van Motodrom en namen de leiding over. Smits Racing won hierdoor de laatste race van het seizoen. Een prachtige manier om het jaar af te sluiten! Smits Racing is door deze mooie resultaten als derde geëindigd in het IDM kampioenschap 2019.