Smits Racing op snelheid in Zolder, maar zonder gewenste resultaat naar huis.

Smits Racing was goed op dreef tijdens het IDM/ONK evenement op het circuit van Zolder. John Smits en Gunter Verbrugge hadden de snelheid om minimaal vierde te worden in de races, maar door technische problemen kwamen zij niet in die positie over de finish. 

Smits Racing kwam afgelopen weekend (6 t/m 8 juli) in actie op het circuit van Zolder voor de tweede ronde van het IDM en derde ronde van het ONK Zijspannen. Voor het team werd deze race gezien als een thuiswedstrijd, waarbij zij ook diverse gasten en sponsoren mochten ontvangen. In de trainingen zag het er goed uit voor John Smits en Gunter Verbrugge. Na de eerste kwalificatie waren ze derde en na de tweede kwalificatie stonden zij vijfde. Ook was de combinatie al sneller dan vorig jaar, terwijl er in alle sessies werd gereden met gebruikte banden.

Dat er nog meer in zat, lieten Smits-Verbrugge zien in de eerste race waarbij zij hun rondetijden nog verder wisten aan te scherpen. In de eerste ronde wist Smits Racing op te schuiven naar een vierde plaats en ze wisten zich vervolgens ook iets los te rijden ten opzichte van de jagende spannende spannen achter hen. Helaas kregen Smits en Verbrugge in de loop van de race te maken wat technisch ongemak, waardoor ze hun tempo niet konden vasthouden en was plaatsen moesten inleveren. Na dertien ronden kwam Smits Racing als zevende over de finish.

Voor de tweede race wilde Smits Racing graag iets goedmaken en in het begin van de wedstrijd wisten Smits en Verbrugge meteen een aantal combinaties te passeren. Smits Racing reed in vierde positie toen zij aan het einde van de vijfde ronde moest uitvallen met een remprobleem. Erg zuur om op deze manier het weekend te eindigen. Over drie weken (27 t/m 29 juli) krijgt Smits Racing kans op revanche, want dan wordt er gereden op het circuit van Schleiz in Duitsland.