foto© Damon Teerink

Bron: www.racesport.nl

Onder mooie weersomstandigheden werden zaterdag de kwalificatietrainingen en eerste races afgewerkt tijdens de road races in Hengelo GLD. John Smits en Gunter Verbrugge pakten de pole position in de ONK-BK Zijspannen en Marc Beltman won de eerste race in NK Classics-IHRO. Erno Kostamo en Matthieu Lagrive waren het snelste in de BeNeLux Trophy.

De internationale wegraces op de Varsselring in Hengelo GLD wordt dit jaar al voor de 52ekeer verreden. Het evenement werd vrijdagavond door organisator Hamove afgetrapt met een rijdersparade vanaf het circuit naar het dorpscentrum van Hengelo waar een rijderspresentatie plaatsvond. Zaterdagmorgen begon de actie op de Varsselring waarbij er voor iedere klasse, 9 in totaal, twee kwalificatietrainingen op het programma stonden. Voor de NK Classics – IHRO en Camathias Cup werd er aan het einde van de dag de eerste race verreden.

ONK-BK Zijspannen
Voor de ONK-BK Zijspannen is het evenement in Hengelo GLD de eerste ronde van het seizoen 2019. Op voorhand beloofde het al een interessante strijd te worden met twee snelle 600cc WK-spannen in het veld tegenover de 1000cc ONK combinaties. Zevenvoudig wereldkampioen Tim Reeves is met zijn bakkenist Mark Wilkes naar Hengelo GLD gekomen als voorbereiding op de Isle Man TT en ook Bennie Streuer staat met zijn Kawasaki ZX-6R krachtbron aan de start met zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau. In de trainingen bleek  het 1000cc span van John Smits en Gunter Verbrugge het snelste te zijn en zij stonden dan ook na beide sessies bovenaan op de tijdlijst. Reeves-Wilkes kwalificeerden zich als tweede, ondanks technische problemen in de tweede training. Deze training werd ook vroegtijdig beëindigd nadat de Franse bakkenist Freddy Leslubez uit de bak van Wout Vermeule was gevallen. De verrassing kwam van Hilbert Talens en Frank Claeys die een derde tijd op de klokken wisten te brengen. Streuer-Rousseau moeten zondag vanaf plaats vier beginnen aan de races voor Wiggert Kranenburg en Jermaine van Middegaal.