John Smits en Gunter Verbrugge hebben hun eerste overwinning te pakken in het IDM kampioenschap! Smits Racing bouwde hun race op een opdrogende baan goed op, wat resultaat in een prachtige zege op het TT Circuit Assen.

Smits Racing begon vrijdag 6 september aan de thuisrace op het TT Circuit Assen. De vrije training werd gebruikt om een aantal technische wijzigen aan het span te checken. Deze waren uitstekend in orde en in de eerste kwalificatie klokte Smits Racing de snelste tijd van de 1000cc spannen.

In de tweede kwalificatie waren de baancondities minder goed, waardoor Smits Racing de eerste plaats behield in de 1000cc klasse. Overall, samen met de 600cc spannen, mochten John Smits en Gunter Verbrugge vanaf de vijfde startplaats beginnen aan hun thuiswedstrijd.
De combinaties gingen van start op slicks, maar er waren nog veel natte plekken op de baan door regen die er eerder gevallen was. Ook tijdens de race zelf waren er druppels, wat de omstandigheden erg tricky maakten.

Het doel van Smits Racing was dan ook om in de beginfase niet teveel risico’s te nemen. Dit pakte uitstekend uit voor Smits en Verbrugge. In de beginfase reden ze tweede, maar later in de race wisten naar de leiding te komen in de 1000cc categorie. Na negen ronden kwam Smits Racing als eerste over de finish, wat tevens hun eerste overwinning in het IDM kampioenschap betekende!

Door de mooie overwinning heeft Smits Racing ook goede zaken gedaan in het IDM kampioenschap. Het is dan ook enorm spannend met nog twee races te gaan, die in het weekend van 27 t/m 29 september worden verreden op de Hockenheimring.

Smits Racing staat derde in het kampioenschap met 9 punten achterstand op de nummer twee en 22 punten achterstand op de leiders. Het belooft een spannende ontknoping te worden!